Bed & BreakfastOver mijn werk

In 1992 ben ik afgestudeerd aan de Academie Minerva te Groningen, als autonoom beeldend kunstenaar. Ik heb veel met sjablonen gewerkt, dit om de vele beeldende mogelijkheden te begrenzen. Uitgangspunten waren, geen zichtbare verfstreek en voor- en achtergrond gelijkwaardig. De sjablonen sneed ik uit papier, de restvormen werden na verloop van tijd verwerkt in de schilderijen.


Daarna was het een kleine stap om een afbeelding van papier te snijden en deze in een schilderij te verwerken.


Ongeveer tegelijkertijd ontstond het idee om de papiersnede meteen aan de wand te plaatsen, voorlopig alleen uitgevoerd in een donkere kleur. Wat doet zo’n papierwerk met de ruimte en andersom. Het papier werkt en is nooit strak, waardoor er altijd schaduw optreedt. Het licht van de dag bepaald mede het steeds wisselende beeld.


Ook heb ik wandvitrines ontwikkeld, waardoor het papier beter beschermd kon worden, zonder een concessie te doen aangaande de zeggingskracht. Door meer lagen achter elkaar te plaatsen kon de schaduw nog meer ruimte krijgen. De kleinere vitrines zijn een bevroren moment van een gebeurtenis, de vorm een kijkkastje leent zich hiertoe en versterkt dit wereldje. Het onderwerp contrasteert met de lieflijkheid van de techniek, vaak zit er een verborgen wrange ondertoon in.


Uiteindelijk heb ik het schilderen helemaal losgelaten, omdat er zoveel meer te ontdekken valt met papierwerk. Er zit zo’n 15 jaar tussen het schilderen met sjablonen tot de ontwikkeling van het huidige papierwerk.

Ik ben ingeschreven bij het CBK Groningen.

Exposities en anders.

Momenteel is er werk van mij in stock bij galerie Annee te Haarlem. Voor september staat er een pop-up expositie op stapel in Enkhuizen. Dat is nog een verrassing.

Ondertussen werk ik aan mijn nieuwe atelier, maar u kunt wel een afspraak maken indien u mijn werk wilt zien.

 volgende pagina