top of page

Experiment met de lasersnijder

Aan het werk voor MOW - "Gronings Licht"

In Bellingwolde in het #MOW is vanaf 5 februari de expositie "Gronings Licht" met een werk van mij te zien. Bij "Gronings Licht" denk je misschien aan de weidse ruimte daar, maar ik neem een ander uitgangspunt.

De ideeënrijkdom in Groningen.

Ik breng een oude #innovatie (de verdwenen strokartonindustrie) met een nieuwe (het project de Brede Groene Dijk) samen in een installatie van dozen. De dozen werden voor mij verzameld door natuurvoedingswinkel #Fluitekruid. In het #Wieshoes van #Vakland Hogeland kon ik (gratis) terecht om dozen te lazeren en te graveren. Ik ontdekte allerlei nieuwe mogelijkheden, en zag kansen om er verder mee te experimenteren. Helaas, heb ik begrepen dat de open middagen om aan het werk te gaan met de lasersnijder begin dit jaar al weer zijn afgeschaft.

Op de doos zie je een detail van een gegraveerd gelaserd deel van een vleugel, interessant is dat de huid van de doos "beweeglijk" wordt en er stukjes karton uitvallen. In potentie spannend om te onderzoeken.


Comentários


bottom of page