top of page

expositie Dierbaar dier in Amsterdam

Reis-expositie Dierbaar Dier in Amsterdam. Met kans op een kunstwerk!


'Dierbaar dier’ gaat weer op reis. Kunstenaar Fiona Zondervan benadert collega’s om tentoonstellingen te maken op bijzondere locaties, met het dier in de hoofdrol.


De alweer derde reis-tentoonstelling vindt plaats in het galerie-atelier van Saskia Pfaeltzer in Amsterdam. Er zijn kunstwerken te zien van Ina Fekken, Marlies ter Stege, Petra Tolboom, Geer Steyn, Saskia Pfaeltzer en Fiona Zondervan. Beelden van steen, brons en karton, mozaïeken, installaties, papier, penningen en etsen.


Ik doe mee met de nieuwe serie; Genuine digital parasite


Wat is een parasiet.


Één van de vele definities luidt: een organisme dat in of op een ander organisme leeft en er voedingsstoffen aan onttrekt zonder zijn waard daarvoor iets terug te geven.

Parasieten kunnen van groot tot heel klein zijn, in afnemende grootte dieren, planten, insecten, schimmels, bacteriën, virussen, prionen en springende genen. En verbeeld in films, games en boeken, vampieren en aliens....

Het is maar net hoe ver je de definitie oprekt.


Ik heb mij verdiept in het kleine grut, beestjes met een fascinerende vormgeving, uitsteeksels, kriebelig, wel en niet te zichtbaar voor het oog. Het heeft geleid tot nieuw delicaat werk, soms net waarneembaar.


Meer weten over de wereld van de parasieten? Maria Yazdanbakhsh, parasitoloog verteld. Zij kreeg een Spinozapremie voor haar onderzoek.


Je kunt een werk winnen van de deelnemende kunstenaars, koop een lot en maak kans!

De opbrengst gaat naar een “Dierbaar” doel. Dit keer is dat ‘Norma’s Universum’ in Groningen.


De expositie vindt plaats van 7 t/m 23 oktober op vrijdag, zaterdag en zondag van 13 - 18 uur.


De opening is vrijdagmiddag 7 oktober om 17 uur. Welkom!

Mocht je in de buurt zijn, ik ben aanwezig op 7, 8, 21 en 23 oktober van 13 - 18 uur.


Locatie


Commentaires


bottom of page