top of page

Fragiele Reacties

EXPOSITIE van Ina Fekken en Irma Frijlink


INSPIRATIEPLEIN - Grote Kerk Emmen: Voor het eerst bijeengebracht in een duo-expositie, komt het werk van Ina Fekken en Irma Frijlink samen. Actuele gebeurtenissen en hun waarnemingen daarvan, vormen de basis voor de kunstwerken. Irma Frijlink showt het ‘Tapis de Oekraïne’, naar analogie van Het Tapijt van Bayeux. Terwijl dit laatste, 70 meter lange tapijt uit het jaar 1066 een beeldverhaal is over de slag bij Hastings die Engeland als natie vormgaf, neemt Irma zich voor te werken aan haar tapijt voor Oekraïne zolang de oorlog duurt.

Het is niet voor niets dat Ina Fekken met papier werkt, de eigenschappen versterken de zeggingskracht in haar werk. Ina maakt een installatie in de Grote Kerk van Emmen. Een huid van “barsten” en een sculptuur van “zakdoeken”. Een zakdoek, vroeger uitgevoerd in katoen, is eenvoudig gebruiksvoorwerp, dat de verschillende gevoelens/emoties van het menselijk bestaan weerspiegelt. De “barsten” zijn een voortzetting van eerder werk over de gaswinningsproblematiek, maar zijn net zo goed van toepassing op de actualiteit van nu. Nieuw leven kan ontstaan, ook na een “barst”.

De monumentale kracht van opnieuw beginnen en verder kunnen.

18 januari -11 maart 2023 Grote Kerk, Schoolstraat 5 Emmen. De kerk is open op woensdag-, donderdag- en zaterdagmiddagen van 13.00 – 16.30 uur.


Comentarios


bottom of page