top of page

Paper Art 2017 - CODA

Vijf jaar geleden, op 16 augustus vond de tot dan toe krachtigste aardbeving in Groningen plaats. 3,6 op de schaal van richter met epicentrum Huizinge. Zelfs in Kloosterburen waar ik toen woonde werd het gevoeld. Mijn Italiaanse gasten kwamen in paniek naar beneden want ze hadden een aardbeving gevoeld. Ik ontkende dat dat hier kon gebeuren. 'S ochtends bleek dat het wel degelijk zo was. Pas toen werd ik mij bewust van de aardgasproblematiek in Groningen. Ik ben mij erin gaan verdiepen en vooral de animatie van Kor Dwarshuis heeft veel inzichtelijk gemaakt. Als ik de kans krijg maak ik graag installaties in oude (Groninger) kerken. Het evenement "Feest van de Geest" was zo'n kans. Ik koos voor de mooi gelegen zaalkerk met juffertoren in Schildwolde. Het begin-idee was om de bank in het koor te omhullen met een motief in papier. Maar met wat, het moest iets om over na te denken worden, liefst iets wringends ............. Toen viel het kwartje, Schildwolde ligt midden in het aardbevingsgebied en ik las over de honderden Groningers die last hebben van psychische klachten omdat ze zich niet veilig voelen, opgesloten zijn in hun eigen huis. Deze gegevens zijn gebruikt voor de papierinstallatie. Trefwoorden bij deze installatie: versluieren/opgesloten/geborgen/verschuilen/besloten. Deze installatie (zie foto) heeft een vervolg op Paper Art 2017 gekregen.


Kommentare


bottom of page